Nuorisotila Karsina

Talvi, punainen talo

Tämä kuvassa oleva talo on niin sanottu Mäkisen talo. Talolla on oma historiansa mutta kuinka moni tietää ja tuntee talossa toimivan Karsinan historian?

Oli vuosi 2006. Tuolloin nuorisoseuralla oli toiminnassa kunnan järjestämänä Youth Cafe, eli nuorille suunnattu illanviettopaikka. Pienellä porukalla nuoria virisi ajatus nuorten omasta tilasta millaisia naapurikylissä oli kuultu olevan. Samoihin aikoihin oli nuorille tarjolla hankerahaa oman projektin rahoittamiseen jolla nuoret voisivat kehittää omaa kylää. Päätettiin hakea rahaa ja kuskata karijokisia päättäjiä katsomaan, mitä muilla on ja mitä meille haluttaisiin. Sen reissun jälkeen nuorille tarjottiin paikkaa entisestä Säästöpankin talosta jossa Karsinakyltti näkyy olevan edelleen paikoillaan. Osa nuorista teki jatkohankkeen jolla saatiin tilaan huonekaluja nuorten käyttöön.

Pari vuotta sitten Karsina muutti Mäkisen taloon jälleen nuorten omaksi tilaksi.

Nuorten illat

Nuorisotiloihin voi  +13-vuotiaat tulla viettämään aikaansa musiikkia kuunnellen, pelaillen (lautapelejä, ilmakiekkoa ym), kahvitellen tai vaikkapa vain kavereitten kanssa hengaillen.

Nuoret voivat vaikuttaa talon toimintaan esittämällä toiveita (pelejä tai muita hankintoja, teemailtoja jne) suoraan valvojalle.

Nuorisotilojen valvojana toimii aina aikuinen, jonka tehtävänä on huolehtia jokaisen talolla kävijän turvallisuudesta sekä toimia tarvittaessa kuuntelevana korvana.

Nuorisotila on päihteetön ja kiusaamisvapaa vyöhyke. Kaikkeen kiusaamiseen ja väärinkäytöksiin puututaan välittömästi.

Aukioloajoista tiedotamme kunnan some-kanavilla.