Uutta ilmettä ihastelemassa

On ilo kirjoittaa ensimmäistä kunnanjohtajan blogia uusille verkkosivuillemme. Kunnan uudet verkkosivut ovat julkaisuvalmiit, mutta sisältöä kehitämme ja parannamme vielä kuntalaisilta ja muilta sivulla vierailevilta saamamme palautteen perusteella. Rakentavaa palautetta sisältöön kannattaa antaa.

Uusien verkkosivujen ilme on raikas ja nykyaikainen. Karijoki on vehreästä luonnostaan ja raikkaista lähdevesistään tunnettu kunta. Verkkosivujen väriteemaksi valittiinkin veden sininen pienellä maaseudun vehreällä mausteella. Sivuilla näkyvät kunnan keskeiset teemat; turvallisuus, perheystävällisyys, yhteisöllisyys, luonto ja maaseutu.

Karijoen kunnan viestintään ja näkyvyyteen on kiinnitetty huomiota muutaman viime vuoden aikana. Uudet verkkosivut ovat vain yksi etappi näkyvyyden parantamisessa. Kunta löytyy tällä hetkellä Facebookista, Instagramista ja YouTubesta, mutta myös muiden sosiaalisen median viestintäalustojen käyttöön ottoa voidaan harkita resurssien sallimissa rajoissa. Lisäksi meillä on ihan oma Karijoki-sovellus, josta löytyvät uutiset, tapahtumat ja muut ajankohtaistiedot Karijoesta.

Vuonna 2018 uudistui kunnan viestinnällinen ulkoasu logoineen paikallisen yrittäjän avustuksella. Kunnan logossa turvallisesta elämästä nautitaan avarassa ja vehreässä luonnossa puhdasvetisen Karijoen rannalla. Myös kunnan markkinoinnin ydinviestejä kirkastettiin, ja ydinviestejä voikin bongata näiltä uudistuneilta sivuilta.

Kunnan slogan ”Karijoki – Turvallista kasvaa” kumpuaa kuntastrategiasta, jonka vision mukaan Karijoki on tunnettu perheystävällisenä, väljän asumisen ja turvallisen elinympäristön maaseutukuntana, joka yhteistyön ja verkostoitumisen avulla tarjoaa hyvät palvelut asukkailleen ja elinkeinoelämälle. Tätä visiota kohden on kuljettu muun muassa varhaiskasvatuksen palveluja ja toimitiloja uudistamalla, kehittämällä jo ennestään hyviä liikuntamahdollisuuksia, laajentamalla kirjastopalveluiden käyttömahdollisuuksia omatoimikirjaston avulla, tiivistämällä entisestään yhteistyötä naapurikuntien kanssa, panostamalla merkittävästi elinkeino- ja elinvoimapalveluihin sekä vaikuttamalla liikenteen turvallisuuden parantumiseen. Paljon on varmasti vielä tehtävää ja siksi valmistelemme myös kuntalaisten osallistamista kunnan kehittämiseen.

Aurinkoista ja turvallista syksyä!

Marko Keski-Sikkilä